ryba po grecku

Moja ryba po grecku jest dietetyczna -  rybę piekę, nie smażę.

Po sprawieniu i dokładnym umyciu solę rybę, pieprzę,

skrapiam sokiem z cytryny, posypuję tymiankiem.

Wstawiam w szklanym naczyniu do piekarnika.

Rybę studzę i wyciągam ości. Jeśli nie mam pomidorów,

przysmażam koncentrat na oliwce z dodatkiem masła,

dodaję utartą na tarce w pasemka: marchew, pietruszkę, seler,

drobno pokrojonego pora i cebulę, solę i pieprzę do smaku,

dodaję zmielony kminek i razem  duszę jeszcze z 15 minut.

Podgrzewam rybę układając filety na warzywach.

Ryba po grecku też jest znakomita na zimno.

About these ads

Tagi: , , ,

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s


Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

%d bloggers like this: