surówka z białej rzodkwi

surówka z białej rzodkwi

Jest  pyszna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu.

Rzodkiew kupuję niezbyt wielką, powinna być twarda i bialutka.

Obieram ze skórki, ucieram na tarce w paseczki.

To samo robię z jabłkiem.

Można podawać z majonezem lub z gęstą śmietaną.

W ten sam sposób przygotowuję surówkę z czarnej rzepy.

Czarna rzepa jest ostra w smaku

i nie wszyscy lubią jej lekko siarkowy zapach.

About these ads

Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

WordPress.com Logo

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Twitter picture

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s


Follow

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

%d bloggers like this: