pieczony klops

pieczony klops

Mielimy 1/2 kg wieprzowego z łopatki,  albo z szynki,

moczymy suchą kajzerkę w ciepłym mleku, gdy

nasiąknie, odciskamy na sitku, przyciskając  słoikiem z wodą.

Do miski z mięsem dosypujemy pieprz, sól i przyprawy,

które lubimy – ja lubię w klopsie majeranek, dość dużo

czosnku, troszkę zmielonego imbiru i cynamon.

Łączymy z dwoma surowymi jajkami,  dodajemy odciśniętą

bułkę i  mieszamy te składniki rękami.  Układamy mięso

w wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką brytfance.

Można włożyć do środka ugotowane na twardo jajka.

Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy ok. godz.

About these ads

Tagi: , , ,

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s


Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

%d bloggers like this: