sałatka z granatem

To jest bardzo smaczna,  zdrowa i pięknie prezentująca się sałatka.

Prosta do zrobienia, gdy nauczymy się  obchodzić z granatem.

Granat powinien być duży – małe granaty są blade i mdłe w smaku.

Duże mają kolor granatu, są słodko-goryczkowato-kwaskowe.

Owoc należy przekroić na pół, połówkę nadcinając, przełamać.

Wtedy ukażą się nam pięknie ułożone z pestek romby.

Delikatnie palcami wykruszamy pestki do miski.

Ugotowanego buraka ścieramy na paseczki, łączymy z granatem,

skrapiamy oliwką. Można dosolić do smaku. Granat świetnie się

komponuje  marchewiącykorią i każdą sałatką owocową.

About these ads

Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

WordPress.com Logo

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Twitter picture

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s


Follow

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

%d bloggers like this: