dżem pomarańczowy z jabłek

Ten dżem można przygotowywać przez całą zimę. Choć nie ma

w nim kawałka pomarańczy, smakuje jak dżem pomarańczowy.

Kroimy na cieniutkie kawałki cytrynę ze skórką (przedtem trzeba

ją umyć i sparzyć) i gotujemy ok. pół godziny w niewielkiej ilości wody.

Cztery jabłka obieramy, wydrążamy środki i kroimy w kostkę.

Wrzucamy do rondla z rozgotowaną cytryną i dusimy aż jabłka

się rozpadną i całkowicie wyparuje woda. Dobrze jest wtedy dżem

mieszać. Na koniec dodajemy cukier do smaku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s