faszerowane jaja

Gotujemy jaja na twardo. Najtrudniejszym zadanie w

przygotowaniu tej potrawy jest przepołowienie skorupek jaj.

Robimy to bardzo ostrym nożem z ostrym czubkiem.

Delikatnie przebijamy skorupkę i wolno, centymetr po

centymetrze, nacinamy skorupkę.  Z przepołowionych

skorupek wyjmujemy ugotowane jajka i siekamy drobniutko.

Na maśle przysmażamy na złoto pokrojoną cebulę i łączymy

z posiekanymi jajkami, solimy, pieprzymy, dodajemy łyżeczkę

musztardy, albo majonezu, jeśli wolimy delikatniejszy smak.

Można dosypać szczyptę curry i mielonego kminku, a zamiast

soli dodać vegetę. Na koniec wrzucamy drobno posiekaną natkę,

mieszamy  i łyżką nakładamy masę do miseczek ze skorupek.

Masa powinna wystawać ponad krawędzie skorupek.

Zanim położymy jajka na rozgrzanym na patelni maśle,

zanurzamy jajko w tartej bułce. Przysmażamy na kolor złoty.

Można jeść na ciepło, ale równie smaczne są na zimno.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s