jajecznica

Najlepszą jajecznicę robią mężczyźni, zawsze im się udaje,

nie jest zbyt ścięta i trudno w niej znaleźć surowe białko.

Ja ma swoją metodę, która daje podobny efekt –

przed smażeniem oddzielam żółtka od białek, żółtka

wlewam do miseczki a białka na roztopione na patelni

masło lub smalec Gdy białka się dobrze zetną zdejmuję

patelnię  z ognia i dodaję żółtka mieszając.

Można też zrobić jajecznicę na kawałkach bekonu,

kiełbasy czy szynki.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s