jajka w szklance (po wiedeńsku)

Jajka gotujemy ma miękko. Wyjmujemy łyżeczką ze skorupki

ugotowane jajko, umieszczając je w szklance.  Kładziemy na nie

łyżeczkę masła i skrapiamy kilkoma kroplami maggi. W ten sam

sposób wykładamy drugie jajko, dodając łyżeczkę masła i maggi.

Zamiast maggi można użyć soli. Trzeba się spieszyć z przygotowaniem

tego dania, aby jajka nie wystygły. Przed zjedzeniem można

w szklance wymieszać wszystkie składniki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s