chińskie po polsku

Tajemnica tego dania polega na odpowiednim przygotowaniu mięsa – może być wieprzowe, wołowe czy też drobiowe. Po umyciu i osuszeniu mięsa, kroimy je drobniuteńko, niemal na wiórki, usuwając  wszystkie żyłki,  następnie mięso obsypujemy ostrą papryką, vegetą, curry, tymiankiem, cynamonem, skrapiamy oliwką i zostawiamy  na godzinę. Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, mieszamy, żeby wszystkie kawałeczki się obsmażyły. Wrzucamy pokrojone w drobną kostkę warzywa, może być surowa papryka, pieczarki czy kukurydza. Z tymi dodatkami dusimy mięso pod przykrywką aż będzie miękkie. Podajemy obowiązkowo z ryżem i najlepiej z surówką z kapusty.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s